Havuz İnce İşleri

Anasayfa » Havuz İnce İşleri



Havuz ince inşaatı, havuz kaba inşaatı ile düzgün bir yüzey elde edildikten sonra havuz inşaatının ikinci adımını oluşturur. Havuz ince inşaatını havuz iç kaplama ve havuz savak detayları oluşturur.

Havuz İç Kaplama Detayı: Havuz iç kaplamasında,mimari iç dekorasyona uygun olarak müşterilerimizin tercihine göre seçtiğimiz iç kaplama malzemelerle kaplanmaktadır. Görsel anlamda tatmini sağlaması hedeflenen havuzların dizaynında kullanılacak olan malzemeler uygun özelliklerde olmalıdır buna göre; kir ve mikrop tutucu özellikle olmamalı,kaplanacak seramik veya mozaiğin derz aralığı uygun genişlikte olmalı,kullanılacak yapıştırıcının elastik ve kimyasallara karşı dayanımı fazla ve aderans yapabilme özelliği yüksek olmalıdır.Kaplama işlemi yapıldıktan sonra derzler arası özel derz macunu ile kapatılmalı böylece karşılaşılabilinecek sızıntılar önlenmelidir. Havuz ince inşaatında çok çeşitli iç kaplama malzemesi ile müşterilerine hizmet sunmakta olup,havuz için özel olarak seçilmiş ve imal edilmiş malzemelerle değişik iç tasarımlar yakalamıştır.

Taşma Ve Savak Detayı: Taşmalı tipteki havuzlar için havuz kenarı taşma detayı kullanım amacına,dekorasyona ve kanal ölçüleri için yapılan mekanik tesisat hesabına uygun olmalıdır.Taşmalı sistemli havuzlarda taşan su taşma kanallarına oradan taşma olukları ile taşma ana arterine ve en son denge tankına gitmektedir.Denge tankına gelen havuzdan taşan sular filtrelerde kaba kirliliklerinden arındırıldıktan sonra tekrar havuza geri kazandırılır.

Havuz Çevresi Detayları: Havuz etrafındaki kısımların detaylandırılmasında tutamak ve kaymazlar,yalıtım malzemeleri başrol oynamaktadır.Tutamak(havuz merdivenleri..vb) ve kaymazlar havuzda istenilen kısımlara tek tek konulur ve hedeflenen eğimleri ayarlanır. Kaymaz ve tutamaklar arasındaki 5 mm’lik derz muhafaza edilerek ürünler yapıştırılır. Taşma kanalları havuz çevresi boyunca aynı kotta kesintisiz şekilde döşenir.Bu şekilde sürekli bir taşma gerçekleştirilir ve havuz yüzeyinde oluşabilecek dalgalanma ve kirliliğin önüne geçilir.

İşlemin nasıl ve kimler tarından yapıldığı da malzemenin kalitesi kadar önemlidir.

Yapıştırıcı tamamen kuruduktan sonra malzemeler arasında derz boşlukları tamamen boşaltılarak, fleksible veya epoksi bazlı bir derz dolgu malzemesi ile doldurulur. Su, hava ve diğer çevre etmenlerinden etkilenmemesi için asla normal derz dolgu malzemesi kullanılmaz.

Taşma kanal üzeri bir oluk- ızgara ile kapatılır. Izgara suyun kanala akmasını engellememeli ve kullanıcı güvenliği açısından emniyetli olmalıdır.

Havuzun kenar küpeşteleri kaymaz ve kolay aşınmaz malzemeden seçilmelidir, ayrıca güneşlenme platformunun kaplamaları da yine yüzücülerin kaymalarını önleyen malzemeler ile yapılmalıdır.